slider1
slider1
slider2
slider3

Удобен офис стол - удовлетворен и щастлив служител

Щастливите служители са един от най-важните фактори за развитието на бизнеса, но не всички лидери разбират този прост факт. Когато служителите са щастливи, имат по-добро отношение към клиентите и работата си, а това води до по-продуктивен бизнес. Здравето и комфорта на работното място са  важен фактор, за да се чувства служителя удовлетворен и щастлив.

Седим през цялото време – на работа, у дома на дивана, в метрото, в автобуса или в колата. Много работници прекарват повече време седнали като се движат малко, наведени са над клавиатурата и попадат в рискова група на хора, страдащи от изкривявания, болки в кръста и врата.

удобен офис стол

За да работим по-добре и по-бързо, купуваме нови компютри и джаджи, инсталираме програми и посещаваме обучения за личностно развитие. Но често забравяме, че представянето ни зависи пряко от нашето здраве. А дългото седене, особено на неудобен стол, никак не е полезно за него.

Един неудобен офис стол може да съсипе работния ни ден. Естествената форма на човешкия гръбнак е буквата S. Така натоварването се разпределя равномерно между гърба, таза, бедрата и коленете. Когато седим неправилно, особено наклонени напред или облегнати на ръцете, гърбът придобива формата на буквата С, което не е много добре.

 

Мислите си, че това не е толкова страшно, но това ще застраши вашето здраве. Всъщност, поради лоша стойка и неудобен офис стол, съществува риск да получите:

  • сколиоза, остеохондроза, ишиас;
  •  артроза и артрит;
  • флебюризъм (разширени вени);
  • хемороиди.

Човек с такива проблеми трудно може да се нарече щастлив. Няма време за активен живот – времето прекарано в ходене между дома и работата съчетава с посещения при лекар или аптеката по пътя, за нови лекарства. И като се има предвид, че поради неправилното положение на шията кръвоснабдяването на мозъка се влошава, на такъв човек ще му бъде все по-трудно да мисли и дори леката работа ще причини тежки мигрени.
 

За този проблем има лесен изход - да седите изправени. Тогава гърбът ще бъде с правилната форма и няма да се доближите до остеохондрозата. Имайте в предвид обаче, че седенето изправен на повечето столове е просто невъзможно и дори неестествено за тялото. Колкото и да се опитвате, на грешния стол след час-два гърбът ви ще се огъне в удобна за вас позиция. Задължително ви е необходим удобен офис стол.

 

 

Удобните офис столове имат редица възможности за регулиране, така че да отговаря на нуждите на вашето тяло.

- Седалката трябва да е най-малко 40 сантиметра дълга и широка, със заоблен преден ръб;

- Височината е необходимо да се регулира с 15 сантиметра нагоре и надолу и да се навежда напред с 15 градуса;

- Облегалката на офис стола трябва да е приблизително 30 см дълга и 38 см широка, леко извита;

- Много е важно гърбът да се навежда напред-назад поне на 30 градуса;

- Необходимо е седалката да може да бъде измествана напред и назад с 26-40 сантиметра;

- Подлакътниците също са подвижни, с регулируема височина и разстояние между тях.

 

Когато си купувате офис стол просто поставете изискване към продавача -  трябва всичко да се регулира на стола. Мястото, където прекарвате 8 или дори 12 часа е необходимо да е идеално, нежно да ви обгръща и подкрепя от всички страни. Тогава гърбът ви ще ви благодари. И не само гърба - регулирането на височината ще ви помогне да гледате монитора под правилния ъгъл, което е много по-полезно за очите.

Удобните столове са много добри, но дори те не спасяват от всички проблеми. Веднага щом седнете, тялото започва да изразходва 1,5-2 пъти по-малко калории. Редовното седене в продължение на 6-8 часа увеличава риска от развитие на диабет, вредно е за сърцето и причинява храносмилателни проблеми. Има много по-лесен изход – да работите изправени.

Колкото и да ви се струва странно в някои офиси редуването на двата начина за работа – седнал и изправен, е взето под внимание. Разбира се, не можете да стоите зад обикновено бюро - хората купуват електрически бюра за тази цел.

За да разберете дали е подходящо за вас да работите изправени можете да опитате да поставите кутия върху обикновеното бюро и да работите. Докато стоите по този начин, ако ви харесва, купете си регулируемо бюро. Вашият комфорт е важен.

Само помнете - многото стоене също е вредно, развива разширени вени, артроза и артрит. Затова редувайте седене, изправяне и лежане - и тогава гърбът и краката ви ще ви благодарят.

Показахме ви предимствата на удобните офис столове – всеки може да избере според бюджета и характера си. Има дори алтернативни варианти, за тези, които харесват нещо необичайно. Само помнете да има оптимално ниво на комфорт и способност да се адаптира към формата на човешкото тяло. От това зависи колко често и колко дълго ще седите на него, без да усещате умора и напрежение.

Но въпреки избора на правилния стол, бюро и дори разстоянието до монитора, човек има нужда от движение и спорт. Ортопедите и лекарите препоръчват разтягане на гърба на всеки 45 минути при заседнала работа. Ето защо, дори ако имате качествен стол, по-добре е да правите кратка почивка за 3-4 минути, за да подобрите здравето. Препоръчваме ви и да потърсете абонамент за фитнес или да тренирате нещо у дома.

 

Предлаганите качествени офис столове са по-скъпи от обикновените, но всеки лев отгоре си заслужава. Не забравяйте, че офисът е отличителен белег на всяко предприятие. Удобният офис отразява финансовото благополучие на компанията, демонстрира определено ниво на посетителите. Първото впечатление играе важна роля при вземането на решение за сътрудничество, така че комбинацията от удобство и естетика на офиса може да се счита за един от инструментите за постигане на успех в бизнеса. В допълнение, удобният офис демонстрира политиката на ръководството да се грижи за служителите, което е важен фактор за повишаване и укрепване на мотивацията на персонала.


Коментари:

Все още няма коментари!


Добави коментар










Последно от блога

Еволюция и тендеции в дизайна при офис столовете

Админ
2023-08-05 20:42:13

     Офис столовете се превърнаха в съществена част от нашето ежедневие, особено за тези, които прекарват дълги часове на работа на бюро. Те осигуряват комфорт и подкрепа, позволявайки ни да бъдем по-продуктивн....

Повишете продуктивността и фокуса: как правилния офис стол е от значение

Админ
2023-07-03 09:01:48

      В днешната забързана и взискателна работна среда намирането на начини за повишаване на производителността и съсредоточаването е от решаващо значение. Един често пренебрегван фактор, който може да има съ....

Добрият офис стол трябва да има регулируеми подлакътници

Админ
2023-02-23 21:06:27

Удобният офис стол е съществена част от всяко продуктивно работно място. Тъй като повечето хора прекарват значителна част от времето си в седнало положение, е важно да се инвестира в стол, който може да осигури подход....

Ръководство за офис столове: как да изберете подходящия за вас?

Админ
2023-02-17 08:15:41

Тъй като все повече хора работят от вкъщи, значението на удобния и ергономичен офис стол не може да бъде надценено. Седенето за дълги периоди от време може да доведе до болки в гърба, напрежение във врата и други здрав....

  • Най-търсените продукти