slider1
slider1
slider2
slider3

Избор на електрическо офис бюро

Дългият престой в седнало положение е характерно за офис служителите. За съжаление то се отразява негативно на тяхното благосъстояние. С течение на времето статичността на работата се отразява на тялото - може да доведе до заболявания на гръбначния стълб. Работните места не винаги осигуряват нужния комфорт. За да може да се адаптират към човешкото тяло и  осигурят комфорт при смяна на положението на работа са необходими иновативни офис мебели. За смекчаване по някакъв начин на не негативните последици от продължителната заседнала работа е необходимо да се избере качествено офис обзавеждане.

Електрическите повдигащи се бюра са истинска иновация в офис ергономията, производителността и комфорта. Те перфектно отразяват философията на съвременното умно офис обзавеждане.

Бюрата с регулируема височина са идеални за концепцията за гъвкавост и комфорт. Те са работни места, които позволяват използването на седящи и изправени позиции, както и адаптиране към височината на работещия. Такива електрически бюра могат да бъдат намерени в офисите на ръководителите в прогресивни компании, работещи в областта на технологиите и ИТ.

Предимството на работния стол е, че те могат да премахнат много вреди от заседналия начин на живот - и това е чудесен аргумент в полза на тази тенденция. В Австралия, Дания, Япония и САЩ много компании изискват служителите да работят в изправено положение за определено време.

Идеята да се работи докато си прав, която е популярна през последните години, има както положителни, така и отрицателни страни:  скоростта на метаболизма е по-висока, отколкото при седене на стол. Стоенето ви позволява да се разтягате, което елиминира риска от много заболявания, свързани с изтръпване и мускулна атрофия. В същото време продължителното стоене причинява умора и подуване на краката, а продължителното - проблеми с вените и ставите. Изходът е да редувате различни пози през целия ден. Самият процес на промяна на позата също е полезен: дори малки движения карат мускулите да се движат, увеличават притока на кръв към мозъка, подобряват мисленето и паметта.

Проучванията показват, че офис служителите, които от време на време преминават към работа в изправено положение, съобщават за намаляване на болката и сковаността в гръбначния стълб и мускулите. И най-важното – като цяло се чувстват по-активни, поддържайки висок тонус през останалата част от деня.

За бизнес процесите такива работни места също са полезни и практични. Например, служител може да седи на бюрото с лаптоп или да стои изправен неподвижно по време на телефонни разговори, срещи или разговори с колеги. Отдавна е забелязано, че в изправена позиция мениджърите на продажбите са по-активни и по-добри.

 

Какво всъщност представлява електрическото бюро?

Модерните офис електрически бюра се отличават с надежден дизайн, тъй като тези продукти трябва да издържат на значително натоварване. Материалът за изработката на носещите им конструкции най-често са устойчиви сплави, които са хромирани или прахово боядисани. Моделите обикновено се отличават с лекота на сглобяване и структурна твърдост. Комплектите включва всички крепежни елементи, така че ви е необходима само отвертка за сглобяване и малко време.

Опорите, като правило, са T-, O- и L-образни. Освен това има маси с носещи конструкции под формата на полумесец или модел на една опора. Във всеки случай такива продукти са много стабилни. За да се увеличи твърдостта, в дизайна са предвидени специални устройства - траверси. Що се отнася до плота, той обикновено е изработен от ПДЧ и много по-рядко - от естествено дърво.

Бюрата, на които можете да работите както изправени, така и седнали, се отличават с широка функционалност. Всички те са регулируеми. Електрическите бюра са оборудвани със задвижване и електродвигатели, които най-често се поставят в носещи конструкции. Отнема няколко секунди, за да спуснете или повдигнете плота и процеса е безшумен. Някои от по-скъпите модели имат опция за запомняне на височината.

Тези бюра могат да бъдат оборудвани с допълнителни устройства. Това са гнездови блокове с различни видове конектори, кабелни канали, пропуски, държачи. Вградено безжично зареждане в масата, ще ви позволи бързо да зареждате вашите джаджи. Звука от устройствата ви ще достигне до вас, без да се лишавате от работна площ, използвайки традиционните тонколони. Вградените в бюрото колони осигуряват кристален звук.

Начините за управление на тези умни бюра са няколко. При някои от тях има функция за превключване от "стоящо" в "седнало" положение с помощта на вграденото дистанционно управление. По-опростените модели бюра, са оборудвани с електрическо задвижване. За да повдигнете и спуснете работната маса, просто натиснете бутона под плота. Столът се заключва на желаното ниво, когато бутонът бъде освободен. Самият механизъм е прост, а надеждността му е отлична.

Най-технологичните модели електрически бюра са с два повдигащи механизма с възможност за програмиране. Устройството запомня любимите позиции на работещия, така че да могат да се възпроизвеждат по команда. Например, такова бюро с две електрически задвижвания има многофункционална клавиатура с програмируема предварително зададена памет и електронен панел.

Тези бюра притежават функция против сблъсък. Те ще спрат автоматично да се спускат, за да предотвратят сблъсък с каквото и да е препятствие, така че независимо дали има случайно скрило се дете, домашен любимец или е поставен шкаф под масата за съхранение, няма да бъдат причинени щети.

Когато купувате електрическо бюро помислете внимателно каква да е формата на плота, от какви вградени модули се нуждаете и необходимо ли ви е функцията за запаметяване на няколко височини. Всичко това води до оскъпяване на продукта, но осигурява и незаменим комфорт.

Къде е подходящо да се използва електрическо бюро?

В дизайнерските и архитектурни офиси

Там регулируемите бюра се превръщат в удобен работен инструмент, който стимулира творческия процес.

В IT компании

Много ИТ специалисти обичат да работят в полулегнало положение, да прекарват повече от 8 часа на ден пред компютъра. Повдигащите се електрически бюра могат да им дадат ново ниво на комфорт.

В офиси с гъвкаво работно време

При алтернативни форми на работа (гъвкаво работно време и нефиксирани работни места) мебелите с регулируема височина спестяват от бюджета за обзавеждане, повишават лоялността на служителите и ги мотивират да работят в офиса. Вариантите с две работни места с регулируема различна височина спестяват от площта на офиса.

В центрове за обучение, класни стаи

Трансформиращите се бюра ви позволяват бързо да адаптирате интериора към физическите параметри на различни възрасти и нови формати на обучение.

В офиси и конферентни зали на топ мениджъри

Моделите бюра с ергономично оформен плот са популярни в офисите на директорите и мениджърите. Голямата работна площ на плота е подходяща за комфортна работа на мениджъра и бизнес срещи.

В игрални зали за геймъри професионалисти

Игралното бюро с регулируема височина е модерно решение за геймърите и електронни спортисти. Те са специално проектирани да създадат по-завладяваща игрова атмосфера. Играчите могат да се насладят на по-завладяващо игрово изживяване.

Който веднъж е работил на електрическо бюро няма как де не оцени предимствата му. Все повече специалисти и работодатели, ценящи служителите си и тяхната ефективност, са на мнение че тези модерни, високотехнологични и надеждни електрически бюра трябва да станат норма, а не лукс.


Коментари:

Все още няма коментари!


Добави коментар










Последно от блога

Еволюция и тендеции в дизайна при офис столовете

Админ
2023-08-05 20:42:13

     Офис столовете се превърнаха в съществена част от нашето ежедневие, особено за тези, които прекарват дълги часове на работа на бюро. Те осигуряват комфорт и подкрепа, позволявайки ни да бъдем по-продуктивн....

Повишете продуктивността и фокуса: как правилния офис стол е от значение

Админ
2023-07-03 09:01:48

      В днешната забързана и взискателна работна среда намирането на начини за повишаване на производителността и съсредоточаването е от решаващо значение. Един често пренебрегван фактор, който може да има съ....

Добрият офис стол трябва да има регулируеми подлакътници

Админ
2023-02-23 21:06:27

Удобният офис стол е съществена част от всяко продуктивно работно място. Тъй като повечето хора прекарват значителна част от времето си в седнало положение, е важно да се инвестира в стол, който може да осигури подход....

Ръководство за офис столове: как да изберете подходящия за вас?

Админ
2023-02-17 08:15:41

Тъй като все повече хора работят от вкъщи, значението на удобния и ергономичен офис стол не може да бъде надценено. Седенето за дълги периоди от време може да доведе до болки в гърба, напрежение във врата и други здрав....

  • Най-търсените продукти